12 Ocak 2010 Salı

Arpa'nın Faydaları Yararları

Arpa çok yönlü kullanılabilen bir bitki. şeker hastalığından tutunda kemik erimesine kadar öksürükten tutun da idrar yolları enfeksiyonlarına kadar pek çok derde deva. Üstelik hem yemeği hem merhemi hem çayı hem de maskesi hazırlanıp farklı hastalıklar için kullanılabilir.
ARPANIN FAYDALARI :Arpa ekmeği yemek veya arpa çorbası içmek; şeker hastalığını iyi eder kemikleri güçlendirir kemik zafiyetini kansızlığı ve halsizliği giderir. Kalbi kuvvetlendirir düşük tansiyonu yükseltir mide ve barsak iltihaplarını geçirir. Tuzlu arpa lapası sarılırsa kireçlenmelere siyatik ve romatizmaya iyi gelir.
SİVİLCELERİ YOK ETMEK İÇİN ARPA MASKESİ : Arpa unu bal ve sirkeye karıştırılıp yüze maske yapılırsa yüzdeki çilleri siyah lekeleri ve sivilceleri izale eder.
ARPA MERHEMİ : Arpa unu kına ve sirke ile karıştırılıp merhem yapılır ve ağrıyan ayaklara ve parmaklara sürülürse ağrıyı dindirir ve cilt mantarlarını geçirir
ARPA ÇAYI VE FAYDALARI :
ARPA ÇAYININ YAPILIŞI : Arpa sapları ezilerek un haline getirilir. İki tutam arpa unu birer tutam katırtırnağı otu mine çiçeği papatya ve pekmez ile birlikte kaynatılır. Yemek arasında bir fincan içilir.
* Mide ve bağırsak sancıları kurt döktürücü olarak arpa sapının etkin yararları vardır.
* Arpa çayı yatıştırıcıdır.
*Uyku getirir ve organ spazmını engeller.
* Grip nezle soğuk algınlığı pamukçuK ağız dil boğaz mide barsak akciğer karaciğer dalak böbrek mesane pankreas prostat rahim iltihaplarını iyi eder.
* Öksürük boğmacayı yarım baş ağrısını kansızlığı asabi kusmaları kemik zafiyetini düşük tansiyonu romatizmayı adale ağrısını damar sertliğini sıkıntıyı ishali kabızlığı giderir.
* Arpa çayı ayrıca susuzluğu giderir idrar yolu iltihaplarını geçirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Template Design | Elque 2007