10 Ocak 2010 Pazar

IHLAMUR Çiçeği , Faydaları


(Tilia europaea)

Yaz mevsiminin ilk günlerinde havaya mis gibi koku salan ıhlamur çiçeğinin sakinleştirici, spazmları önleyici özellikleri vardır.Migrene de çok iyi gelir.Ihlamur, sinirsel gerginliği azaltır, yüksek tansiyonu düşürür.Çay biçiminde veya konsantre olarak kullanılır.Şerbetçiotu ile eşit miktarlarda karıştırılarak, gerginliğe ve uykusuzluğa karşı ilaç olarak kullanılır.


Migren sırasında, sıcak olarak içilen ıhlamur, kafadaki kan damarlarını gevşeterek ağrıyı azaltır, mide bulantısı ve kusmayı önler.Ihlamurun idrar idrar söktürücü etkisi de, idrarın boşaltılmasına ve damarlardaki basıncın bu yolla azalarak ağrının kesilmesine yönelir.


Ihlamur çiçeği, uykusuzluktan kaynaklanan başağrılarına çok iyi gelir.Bu nedenle, akşamları yatmadan önce düzenli ve sürekli olarak içilmesinde yarar vardır.


Sıcak içilen ıhlamur, soğuk algınlıklarına karşı çok etkilidir.Ayrıca göğsü yumuşatarak öksürüklere de yararlı olur.Önce başın sağ tarafına, sonra sol tarafına saplanan asabi başağrılarına da ıhlamur önerilir.Yemeklerden sonra içilecek bir fincan ıhlamur, hazımsızlığı önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Template Design | Elque 2007