Arpa çok yönlü kullanılabilen bir bitki. şeker hastalığından tutunda kemik erimesine kadar

öksürükten tutun da idrar yolları enfeksiyonlarına kadar pek çok derde deva. Üstelik hem yemeği

hem merhemi

hem çayı

hem de maskesi hazırlanıp

farklı hastalıklar için kullanılabilir.
ARPANIN FAYDALARI :Arpa ekmeği yemek veya arpa çorbası içmek; şeker hastalığını iyi eder

kemikleri güçlendirir

kemik zafiyetini

kansızlığı ve halsizliği giderir. Kalbi kuvvetlendirir

düşük tansiyonu yükseltir

mide ve barsak iltihaplarını geçirir. Tuzlu arpa lapası sarılırsa

kireçlenmelere

siyatik ve romatizmaya iyi gelir.
SİVİLCELERİ YOK ETMEK İÇİN ARPA MASKESİ : Arpa unu

bal ve sirkeye karıştırılıp yüze maske yapılırsa

yüzdeki çilleri

siyah lekeleri ve sivilceleri izale eder.
ARPA MERHEMİ : Arpa unu

kına ve sirke ile karıştırılıp

merhem yapılır ve ağrıyan ayaklara ve parmaklara sürülürse ağrıyı dindirir ve cilt mantarlarını geçirir
ARPA ÇAYI VE FAYDALARI :
ARPA ÇAYININ YAPILIŞI : Arpa sapları ezilerek un haline getirilir. İki tutam arpa unu

birer tutam katırtırnağı otu

mine çiçeği

papatya ve pekmez ile birlikte kaynatılır. Yemek arasında bir fincan içilir.
* Mide ve bağırsak sancıları

kurt döktürücü olarak arpa sapının etkin yararları vardır.
* Arpa çayı yatıştırıcıdır.
*Uyku getirir ve organ spazmını engeller.
* Grip

nezle

soğuk algınlığı

pamukçuK

ağız

dil

boğaz

mide

barsak

akciğer

karaciğer

dalak

böbrek

mesane

pankreas

prostat

rahim iltihaplarını iyi eder.
* Öksürük

boğmacayı

yarım baş ağrısını

kansızlığı

asabi kusmaları

kemik zafiyetini

düşük tansiyonu

romatizmayı

adale ağrısını

damar sertliğini

sıkıntıyı

ishali

kabızlığı giderir.
* Arpa çayı ayrıca susuzluğu giderir

idrar yolu iltihaplarını geçirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder